OISF DATASKYDD OCH INTEGRITETSPOLICY 2018-05-10T12:23:04+00:00

OISF Integritetspolicy

OISF värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi på OISF samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på sekreteraren@oisf.se eller ringa sekreteraren på 073-622 13 11.

Genom att besöka vår hemsida och söka medlemskap eller understöd, accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att OISF använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster, samt våra betalningsalternativ, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss. Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt, såsom när du söker medlemskap eller söker understöd på vår webbsida, kontaktar oss, när du använder vårt medlemsformulär. Detta kan vara:

Person- och kontaktinformation – namn, adress, e-postadress, personnummer, mobiltelefonnummer, etc.

Betalningsinformation – kredit- och betalkortsdata sparas inte av oss så inget av detta finns lagrat på vår hemsida eller i annat register (kortnummer, giltighetsdatum och CVV-kod), bankkontonummer, etc. Allt detta sköts av vår ekonomiadministration på Kammarkollegiet.

Information vi samlar in om dig. När du använder vår hemsida, kan vi samla in följande information:

Person- och kontaktinformation – namn, adress, e-postadress, personnummer, mobiltelefonnummer, etc.

Finansiell information – Vi samlar inte in eller lagrar någon finansiell information.

Information om hur du interagerar med OISF – hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, såväl som leveransnotiser när vi kontaktar dig.

Enhetsinformation – t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.

Geografisk information – din geografiska placering.

Informationen du ger oss, såväl som information om varorna/tjänsterna och din finansiella information, är generellt sett nödvändig för att utföra service med att leverera produkten du har köpt, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.

Vad gör vi med din information?

Tillhandahåller, utför och förbättrar våra tjänster. All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra OISF’s tjänster.

Kommunicera med dig. OISF kan också komma att använda din data för att kommunicera relevant information gällande använda eller liknande tjänster och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster (t.ex. efter att du har kontaktat OISF kundtjänst) via elektroniska kommunikationskanaler och via telefon. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att maila  till sekreteraren@oisf.se.

Vilka kan vi komma att dela din information till?

Vi kan komma att överföra till, eller dela din information med, utvalda tredje parter, enligt följande. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredje parter.

Myndigheter. OISF kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket, åklagarmyndighet eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag på deras begäran

Vad vi INTE kommer att göra med din data. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd att göra så.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att behandla din data inom EU/EES. Då OISF är fast beslutet att alltid skydda din data, kommer OISF att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia av de uppgifter du skulle vilja veta och verifiera den information vi har om dig. Kopian är gratis att begära och du kontaktar oss lättast på sekreteraren@oisf.se eller telefon till sekreteraren på 073-622 13 11.

Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.

Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”). Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall att data inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Det kan dock finnas skyldigheter, som hindrar oss från att omedelbart radera delar av din data. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och skattelagstiftning, men också från konsumenträttslagstiftning. Vad vi då gör är att blockera de data som vi är skyldiga att spara, från att kunna användas till andra syften än att uppfylla sådana legala skyldigheter.

Hur är det med cookies och liknande tekniker?

För mer information om hur OISF använder cookies och liknande.

COOKIEPOLICY

Information om cookies på OISF’s webbplats

OISF använder cookies för att underlätta användningen av vår webbplats och personalisera vissa delar av innehållet. Genom att använda OISF’s webbplats godkänner du att vi använder cookies enligt följande cookiepolicy. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar för cookies eller undvika att använda OISF’s webbplats.

En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Cookien hjälper annonssystemet att känna igen vilken typ av innehåll och vilka annonser som besökts på vår webbplats. Informationen som sparas kan vara uppgifter om hur våra besökare har surfat på och använt vår webbplats, om vilken webbläsare våra besökare använder, vilka annonser våra besökare har sett.

OISF använder statistik i samlad/aggregerad form om användare/trafik och trafikleverantörer. Sådan statistik innehåller dock aldrig någon form av personlig information. Allt är anonymt. IP-adresser sparas inte i OISF’s databas som lagrar beteende på webbplatsen, därför kan informationen om dig aldrig kopplas samman med din identitet. Din IP-adress sparas av säkerhetsskäl endast i de fall då du själv aktivt registrerar dig på webbplatsen, till exempel om du vill registrera dig som kund.

OISF’s webbplats använder tre typer av cookies. Den första typen sparar en fil permanent på din dator, och gör att information som är ny sedan du besökte sidan senast uppdateras. Det som inte har ändrats hämtas lokalt från din dator om du tidigare har besökt sidan. Detta gör att du snabbare ser informationen från hemsidan.

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som till exempel vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Den tredje sortens cookies är till för att kunna föra statistik över hur många som besöker webbplatsen.

Syften med cookies och mätverktyg

  • Beräkna och rapportera användarantal och trafik.
  • Underlätta för dig att röra dig på webbplatsen.
  • Utveckla och förbättra webbplatsen genom att förstå hur den används.

Så förhindrar du att cookies lagras

    • Du kan radera cookies från din hårddisk när som helst, men detta gör att dina personliga inställningar försvinner.
    • Du kan också ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas på din hårddisk. Detta försämrar dock funktionaliteten på vissa webbsidor, kan förhindra tillgång till medlemssidor och göra att visst innehåll och vissa funktioner inte är tillgängliga. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Kontakta oss

OISF c/o sekreteraren Johan René, Kummingränd 9, 182 45 Enebyberg, sekreteraren@oisf.se.

OISF har ett dataskyddsombud eftersom vi tar dataskydd på allvar- Vår kundtjänst är en förlängd arm åt dataskyddsombudet och tar mer än gärna emot dina frågor kring dataskydd och personuppgifter. Du kan alltid nå OISF på sekreteraren@oisf.se eller telefon 073-622 13 11.

OISF är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. OISF följer svensk dataskyddslagstiftning.

Dataskyddspolicyn och cookiepolicyn uppdaterades senast 2018-05-10.